Nieuws

opening_fietstocht_2018.jpg__1280x876_q85_crop_subsampling-2_upscale

Foto: Karin vd Kar

OPBRENGST 13e BETUWSE BLOESEMFIETSTOCHT RUIM € 3900

Deze mooie opbrengst van de fietstocht, georganiseerd door Soroptimistclub West-Betuwe, is bestemd voor meisjes in Afrika.

Het eerste project is van Stichting ISOB Amsterdam en steunt meisjes studenten van de Liqa School in Ethiopië.
Deze meisjes krijgen hier onderdak om onderwijs te kunnen volgen. Hun ouders wonen op het platteland en zij zouden anders niet naar school kunnen.
Wij ondersteunen de inrichting van de slaapzalen.

Het tweede project is van de Van Doorn Stichting en ondersteunt in Tanzania een Safe House, waar mishandelde en misbruikte vrouwen worden opgevangen en een vakopleiding krijgen.

Zaterdag 28 april hebben ruim 110 mensen aan de bloesemfietstocht deelgenomen. Zij genoten van de prachtige omgeving en konden even op adem komen op het pauzepunt bij het schitterend gelegen kasteel Neerijnen. Hier kon men deelnemen aan een Ethiopische koffieceremonie en luisteren naar sfeervolle live muziek.

Startpunt 2018 is ROC RIVOR in Tiel!

We starten in 2018 vanuit Tiel. Ons pauzepunt is in Neerijnen. Wij wensen u veel plezier!

Opbrengst fietstocht 2017.

Natuurlijk fietsen we voor het goede doel. En we kunnen dan ook met trots melden dat we €5000,= voor beide projecten bij elkaar hebben gefietst. Dat betekent dat elk project een cheque heeft gekregen van €2500.

2017-10-11-PHOTO-00000049

 

Het eerste geld is op zijn bestemming aangekomen. Hier wat foto’s van het Isob project in Ethiopie.

21-Oct (54) 21-Oct (48) 21-Oct (30)

 

Stem op ons project!!

Draag jij ons project een warm hart toe en ben je voor 1 april 2017 lid van Rabobank West Betuwe? Stem dan nu op ons: www.rabowestbetuweleden.nl .

Flyer Stemmen

 

Opbrengst 2016

De 11e bloesemfietstocht heeft een recordbedrag van €4875 opgehaald voor stichting Betuwe wereldwijd! Wij wensen hen veel succes met hun stichting en zijn trots dat we een steen(tje) hebben kunnen bijdragen.Bloesemfietstocht16-7896x

15 februari 2017

Het pauzepunt is bekend. We gaan pauzeren bij de sfeervolle Brasserie Batouwe in Kesteren. Hier kunt u een lunch nuttigen (deze dient u van tevoren te bestellen bij het vertrekpunt). U kunt hier natuurlijk gewoon wat drinken. Bij het pauzepunt vindt u natuurlijk wat kraampjes.

13 januari 2017.

De wereld om ons heen is prachtig wit op dit moment. Het is bijna niet voor te stellen dat over een paar maanden de Betuwe weer in bloei staat en u kunt genieten van de bloesem.  De datum voor onze jaarlijkse fietstocht is bekend.  Op 29 april 2017 starten wij bij Pitch en Putt in Maurik.  Een zeer uitnodigende locatie. Het pauzepunt wordt later bekend gemaakt.

SONY DSC

21 april 2016:

Bij ons startpunt zijn er een beperkt aantal parkeerplaatsen. We hebben echter medewerking van verschillende buren om te kunnen parkeren. Gelieve de instructies van onze parkeerhulpen op te volgen!

Het lijkt droog te blijven en de bloesem ziet er prachtig uit!

Voor meer info over onze prachtige streek kunt u een kijkje nemen op :

betuwe.vakantieregios.nl

Januari 2016

Start en pauzepunt 11 Betuwse Bloesemfietstocht bekend!

Met trots kunnen wij aankondigen dat het ons is gelukt om 2 prachtige locaties bereid te vinden om ons te ontvangen op 23 april 2016.

Het startpunt is Huize Poelzicht in Kapel-Avezaath

Het pauzepunt is Bottesteyn in Geldermalsen

 

Mei 2015

Inmiddels is de 10e Betuwse Bloesemfietstocht weer voorbij en bereiden we ons voor de de 11e in 2016. Er was volop bloesem  en het was een geslaagde dag, ondanks de regen. De tocht heeft het mooie bedrag van bijna EURO 4000,- opgebracht!

Dit bedrag gaat volledig naar de goede doelen: de Stichting Steun Kinderen in Polen en de Stichting Leergeld.

 De 11e Betuwse Bloesemfietstocht is voorzien op zaterdag 23 april 2016 (een week na de Rode Kruis Bloesemwandeltocht van 16 april 2016). Noteer de datum vast in je agenda!

————————————————–

Januari 2014

De inschrijving voor de 9e Betuwse Bloesemfietstocht is geopend. Het thema van de tocht op 19 april 2014 is Rivier en Bloesem. De tocht voert langs de rivier de Waal, door pittoreske Betuwse dorpjes en langs prachtige boomgaarden. De opbrengst is bestemd voor de Nederlandse Stichting Steun Kinderen in Polen die helpt om de omstandigheden van kinderen in Poolse kinderhuizen te verbeteren. Voor meer informatie: www.steunkindereninpolen.nl
Gegevens: 9e Betuwse Bloesemfietstocht Datum: zaterdag 19 april 2014 Starttijd: 9.00-11.00 uur Startpunt: Bellevue aan de Waal, Ophemertsedijk 2, 4001 PB Tiel. Parkeren aan de Waalkade Tiel (betaald parkeren).Kosten: 10 euro bij voorinschrijving via www.betuwsebloesemfietstocht.nl 12 euro bij inschrijving aan de inschrijfbalie op de dag zelf Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee

—————————————-

Januari 2013

‘Lekker Linge’ als thema  Ieder jaar wordt onze fietstocht aangekleed naar een thema. Voor De Betuwse Bloesemfietstocht 2013 is dat ‘Lekker Linge’. Dit jaar zult u onderweg  ‘Betuwse recepten’ geïllustreerd met kunstwerken  van Jeanette van Zanten tegenkomen. Jeanette van Zanten is een lokale kunstenares en lid van onze club. De recepten  met de prachtige kunst-illustraties hebben we gebundeld en deze kunt u op het pauzepunt als aandenken aan deze tocht aanschaffen.Hieronder  kunt alvast proeven van een heerlijk recept, met een prachtige kunst-illustratie.

recept met kunstillustratie van kunstenares Jeanette van Zanten